Ik heb voor deze koffie gekozen omdat ik hiermee terugkeer naar
het land van oorsprong van de koffie en omdat er in Ethiopië nog heel
veel kleine koffieboeren zijn die op traditionele wijze koffie
verbouwen.En met traditioneel bedoel ik écht traditioneel bijvoorbeeld:
op deze plantage gaat men na het selectief plukken van de bessen, de
rode vruchten verzamelen en verder visueel controleren om alle minder
rijpe of overrijpe bessen te verwijderen. De bessen worden nadien
gedroogd op bedden. De medewerkers van de boerderij harken de bonen om
een constant droogproces te bekomen. De droogperiode neemt een 9 tot 12
dagen in beslag. Verder maken zij geen gebruik van pesticides en
chemische bemesting.
De koffie is afkomstig van een microlot (40 zakken van 60kg) waarvan wij 3 zakken hebben aangekocht.
Oorsprong: Ethiopië - Goro Muda
Regio: Aromia Uraga Guji
Smaak in de tas: melk chocolade, steenvruchten, citrus
Ideaal voor: koffiezetapparaat, volautomatisch espressotoestel
In hersluitbare 1kg verpakking.
Single origine coffee.