Het grootste aanbod
Koffie
Een smaakvolle koffie uit Ethiopië genoemd naar mijn eerste kleinkind, Emiel.
Ik heb voor deze koffie gekozen omdat ik hiermee terugkeer naar het
land van oorsprong van de koffie en omdat er in Ethiopië nog heel veel
kleine koffieboeren zijn die op traditionele wijze koffie verbouwen. En
met traditioneel bedoel ik écht traditioneel bijvoorbeeld: op deze
plantage gaat men na het selectief plukken van de bessen, de rode
vruchten verzamelen en verder visueel controleren om alle minder rijpe
of overrijpe bessen te verwijderen. De bessen worden nadien gedroogd op
bedden. De medewerkers van de boerderij harken de bonen om een constant
droogproces te bekomen. De droogperiode neemt een 9 tot 12 dagen in
beslag. Verder maken zij geen gebruik van pesticides en chemische
bemesting.
De koffie is afkomstig van een microlot (40 zakken van 60kg) waarvan wij 3 zakken hebben aangekocht.
Oorsprong: Ethiopië - Goro Muda
Regio: Aromia Uraga Guji
Smaak in de tas: melk chocolade, steenvruchten, citrus
Ideaal voor: koffiezetapparaat, volautomatisch espressotoestel
In hersluitbare 250g verpakking.
Single origine coffee.